İSTANBUL / ŞİŞLİ - Hüseyin Avni Kurşun Ortaokulu

02122203526
02122203774
Adres
Halil Rıfat Paşa Mh. Okatanlar Cd. No1 Darülaceze Arkası Okmeydanı Şişli İstanbul
Vizyon
Benliğinde gizlenmiş yeteneklerinin farkına varıp onları geliştirebilen, yeni fikirler üreterek toplumun çağın imkânları doğrultusunda gelişimini sağlayabilecek güveni kendinde bulabilen, öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirebilen, gökyüzündeki yıldızlara erişmeye çalışan bir okul olmak.
Misyon
Geleceği oluşturma gücünün kendinde olduğunun farkına vararak tarihi, kültürel değerleri, ülkesini, elindeki kaynakları çok iyi bilen, yönünü ve hedefini belirlemiş, kendine güvenen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuzun il ve ilçe kapsamında katıldığı spor yarışmalarında özellikle atletizm dalında dereceleri bulunmaktadır.
Ulaşım
Okulumuz Okmeydanı Darülaceze binası arkasında yer almaktadır. Metrobüs ile Perpa Durağında indikten sonra 2 dk. yürüme mesafesinde. 54E nolu otobüs okulumuzun önünden geçmektedir.
Öğrenci servisimiz vardır.
Şehir merkezi
Yakın
Okulun Sınav Başarı Durumu
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında 8. Sınıftan Mezun olan 151 Öğrencimizden: LGS puanıyla 13´ü Anadolu Liselerine,1 öğrencimiz Spor Lisine yerleşmiştir.
Okulumuzda atletizm, basketbol ve futbol takım sporları takımlarımız vardır.
TÜBİTAK projesi
Diğer Hususlar
Okul binamızda 2 kat ortaokula, 3 kat ilkokula ayrılmıştır. Bahçe ve kantin katı ilkokul ile birlikte kullanılmaktadır.